Kako ublažiti simptome alergije?

Proleće je u zraku. Ovo inače lepo doba godine kada cveće cveta, zeleni se trava i drveće nažalost i nije baš tako lepo i ugodno za ljude koji pate od proljetne alergije ili astme. Zato vam donosimo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći i s kojima možete pokušati barem malo ublažiti simptome alergije.

Koristite probiotike

Zdravoj ishrani dodajte i probiotike u hrani, i osetićete olakšanje. Probiotici deluju posredno na tegobe sa alergijama, jer osim što imaju pozitivan efekat na sistem organa za varenje, oni jačaju imuni sistem i tako mogu korigovati bazični uzrok pojave alergijske reakcije.

Održavajte zrak u prostoriji čistim

Držite prozore zatvorene, pogotovo noću, kako biste smanjili ulazak polena i spora plijesni u kuću. Ako u stanu imate klimu, očistite ili promenite filter.

Riblje ulje kao dodatak ishrani

Ova, zdrava vrsta ulja ima antiinflamatorni efekat, zbog čega se koristi u lečenju i prevenciji srčanih oboljenja. Korisno je i u terapiji povišenog holesterola u krvi, za pospešivanje hidratacije kože, poboljšanje funkcije digestivnog trakta, a na osnovnu rezultata nedavne nemačke studije, ima pozitivne efekte i u terapiji polenske groznice.

Držite polen pod kontrolom

Perite posteljinu minimalno jednom sedmično u vrućoj vodi. Istuširajte se i operite kosu pre spavanja jer se polen nakuplja i na koži i u kosi.

Koristite prirodne lekove

Kamilica ima antiupalna svojstva, koja pomažu kod suvih očiju koje često znaju i da svrbe. Držite tri do pet minuta ohlađene vrećice čaja od kamilice na očima.

Nana je dobra za začepljenje disajnih puteva, najbolje je da se inhalirate čajem od svežih ili sušenih listova nane.

Čaj od majčine dušice pomaže kod lečenja kašlja, gušenja izazvanog alergijom, ima i umirujuće dejstvo na upaljeno grlo.

Kako ublažiti simptome alergije?

vreme čitanja: 1 min