Kako očistiti pluća od nikotina

Nakon prestanka pušenja organizam sam, prirodnim putem, počinje da se čisti od toksina, a znaci čišćenja pluća jesu pojava kašlja i sluzi. Snaga se plućima vraća nakon dve-tri sedmice, a kašalj i sluz obično prolaze za dva do deset meseci. Kako bi čišćenje disajnih organa bilo brže i efikasnije, narodne metode mogu biti od velike koristi.

Lovorov list

Rasporedite listove lovora u svakoj sobi da biste očistili vazduh i ojačali imunitet. I čaj od lovorovog lista je koristan: u termos bocu stavite šest listova i prelijte ih šoljom ključale vode. Ostavite da odstoji preko noći i uzmijate po trećinu šolje pre jela tri puta na dan. Ova biljka smanjuje štetnost pušenja po organizam.

Med i limun

Sameljite limuna na mašini za mlevenje mesa i pomešajte ga sa istom količinom meda. Pre svakog jela, mesec dana uzimajte po kašiku mešavine koja povećava količinu sluzi i intezitet njenog izbacivanja.

Biljna mešavina

Čaj od pupoljaka bora brzo uklanja sluz iz pluća. Kašiku pupoljaka preliti sa 200 ml ključale vode. Ostaviti da odstoji bar dva sata. Koristi se dva puta na dan po jedna trećina čaše, u trajanju od sedmicu dana.

 

Kako očistiti pluća od nikotina

vreme čitanja: 1 min