Znate li šta se sve desilo na Zemlji od trenutka vašeg rođenja? Sada to možete saznati!

Novi interaktivni alat koji se pojavio na internetu omogućava vam da vidite šta se sve dogodilo na našoj planeti od trenutka vašeg rođenja.

Alat „Vi i planeta Zemlja“, predstavljen na ovom linku, otkriće koliko ste stvari dosad prespavali, koliko puta je otkucalo vaše srce, pa čak i koliko je snežnih pahuljica palo otkako ste došli na ovaj svet.

Sve što je potrebno za njegovo korišćenje jeste da kliknete na donje levo polje, i unesete datum svog rođenja, a zatim vas očekuje pregled niza zanimljivih činjenica.

Prikazane brojke zasnovane su na podacima Britanskog zdravstvenog sistema, Svetske banke, Ujedinjenih naroda i univerziteta Nortvestern, Kolorado i Njujork.

„Koristeći podatke univerziteta, medicinskih i ekoloških institucija, stvorili smo seriju proračuna koji pomažu da svoje postojanje stavimo u određenu perspektivu. S obzirom na to da je Zemlja stara više od 4,5 milijardi godina, naš alat pokazuje koliko smo se mi, ali i planeta promenili u periodu u kojem smo mi tu“, rekao je portparol kompanije GoCompare koja je napravila ovaj alat.

Znate li šta se sve desilo na Zemlji od trenutka vašeg rođenja? Sada to možete saznati!

vreme čitanja: 1 min