ZAKOPAJTE SE: Ovoj devojci se smeju zbog onoga što je obukla na maturi a treba da ih bude sramota

Apokalipsa je stigla. Severina je možda videla sneg u maju, ali ni ona nije videla 20 centimetara leda i bujice u sred juna. Mada, posle ove vesti iz Kaknja, kapiram da smo negde i zaslužili ledeno doba. Šta se desilo? Jedna devojka je pokazala da je matura test zrelosti. Ona je položila.

Po završetku osnovne škole je odlučila da ne pukne pola plate svojih roditelja na dekoltiranu krpu nego da ponese majicu sa natpisom “Novac dajem za djecu oboljelu od raka, a na maturu se može i bez haljine”. I znate šta se desilo ovoj carici? Ostala je bez pratnje!

Gospodin koji je trebalo da je otprati na maturu je ispalio jer nije obukla haljinu. Dakle, sedi jedan. Ili bolje rečeno, sedi, balavče jedan. Otac devojčice je napisao genijalan status:

Kako odgajamo svoju djecu?
Ovo je moja kćerka Lejan, maturant Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dijete maturant, dali smo novac kako bi si kupila svečanu graderobu za matursku noć.
Nakon dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da djeci koja se liječe od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, sretni i ponosni jer smo vidjeli plod našeg dugogodišnjeg odgoja. Na maturu je otišla u farmericama i majici. Vidjevši je tako skromno obučenu, majka dječaka, koji je trebao proći kroz grad zajedno s njom kao njen pratilac, zabranila je svom djetetu da obnaša ulogu njenog pratioca ismijavajući je i nazivajuci “prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine”. Kada sam to čuo, pitao sam se šta je sa onom djecom koja nisu u stanju da priušte skupocjenu garderobu za tu noć?!
Pitao sam se, ko smo mi da ocjenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju djecu?

Poruka za gospođu

Da nema ovakvih, humanih ljudi,
mnogobrojna djeca danas ne bi imala šansu za život. Molite Boga da ne budete s druge strane priče. Ponosni roditelji!

Inače, sa drugoj strani majice piše “ne treba mi haljina za jednu noć, treba mi prijatelj za cijeli život”.

Sa tako velikim srcem imaćeš ih. One prave.

ZAKOPAJTE SE: Ovoj devojci se smeju zbog onoga što je obukla na maturi a treba da ih bude sramota

vreme čitanja: 2 min