(VIDEO) Dirljivo: Deca obolela od Daunovog sindroma rasplakala milione svojom porukom punom ljubavi!

Sve trudnice žele, nadaju se i čvrsto veruju u to da će roditi zdravo dete! Ipak, život je nepredvidiv i neretko težak, pa nije svaka majka blagoslovena zdravim detetom; ponekad se desi da žene na svet donesu i dete sa posebnim potrebama ili invaliditetom.

Ovaj video posvećen je svim budućim i sadašnjim majkama dece sa Daunovim sindrom u kom na različitim evropskim jezicima mališani mongoloidi šalju poruku šta sve mogu i umeju. Oni nam stavljaju do znanja da i oni pišu, govore, raduju se, putuju, idu u školu, druže se… A najbolje od svega, da i oni umeju da vole, i to lepše i iskrenije, od svih nas “normalnih”. Njihov smeh je najlepši smeh.

Ideja za ovaj video nastala je kada je jedna uplašena i zabrinuta buduća mama saznala da će roditi dete sa Daunovim sindromom. Ona je Nacionalnoj organizaciji za Daunov sindrom u Španiji poslala mejl pun zebnje:

– Trudna sam i moja beba ima Daunov sindrom. Toiko sam preplašena – kakav će život iimati moje dete?!

Ljudi iz organizaciju pronašli su najlepši način da joj oteraju strah i vrate joj veru u život – sakupili su decu takođe obolelu od Daunovog sindroma, koji su joj dočarali da ne treba da brine, već da se prepusti i uživa u životu sa svojom bebom. Pogledajte i vi ovaj divan video koji je rasplakao milione.

“Draga buduća mama,

Ne plaši se,  tvoje dete će moći da radi mnoge stvari, moći  će da te zagrli, da trči sa tobom, da priča sa tobom i da ti kaže da te voli.  Ići će u školu kao ostali, naučiće da čita i piše, moći će i tebi da napiše nešto ako nekada bude bilo daleko od kuće, jer će moći i da putuje. Umeće da pomogne tati da popravi njegov bicikl, moći će i da zaradi novac i da sa tim novcem izvede tebe na večeru, ili da iznajmi stan i da ode da živi samo. Ponekad će biti teško, jako teško, čak i nemoguće, ali zar nije tako svim majkama? Draga buduća mama, tvoje dete će biti srećno, kao što sam i ja, i kao što ćeš biti ti, zar ne mama?”

(VIDEO) Dirljivo: Deca obolela od Daunovog sindroma rasplakala milione svojom porukom punom ljubavi!

vreme čitanja: 2 min