Status Zagrepčanina koji će vas naterati da se zamislite: Pi*de sebične, krvavo je moglo da bude i VAŠE DETE

Status jednog Zagrepčanina širi se Fejsbukom brzinom munje, zgrožen je jer se niko nije zaustavio na putu na kojem je ležala krvava tinejdžerka. On i mladić sa “audijem” jedini su koji su stali i pozvali pomoć.

Njegov status prenosimo u celosti:

“Gde je nestala čovečnost? Ljudi! Gde ste nestali?

Gde je nestala čovečnost, moral i apatija? Pa koji vam je ku*ac? Halo!!!!!!

Jutros u 6.40 na Slanovečkoj na putu na posao vozio sam auto uz breg. U susret mi je prošlo 5-6 auta. Na polovini brega uz sam put leži devojka stara nekih 18 godina. Krvavog, nagnječenog lica. Pomokrena i ispovraćana. Smrznuta…

Zaustavljam auto nasred puta, palim četiri migavca i idem da vidim šta je sa curom. Ne zna gde je, ne zna ko je… Auti prolaze. Brišem joj krv s lica. Stavljam je u bočni položaj i zovem 112. Šalju policiju i hitnu. Hitna me zove i traže iscrpne podatke o stanju devojke, koja je i dalje polusvesna i ne zna ni za šta oko sebe… Auti prolaze. Pokušavam i dalje da komuniciram sa devojkom… No, ništa… Auti prolaze… Napolju je tri stepena… Hladno je… Auti prolaze, a prolaze i minuti… Prolaze i auti njih već i preko 20-tak. Zaustavlja se dečko s plavim “audijem”. Nudi pomoć… I on želi da zove hitnu, ali kažem mu da je hitna na putu. Pravi mi društvo i pokušavamo da uspostavimo kontakt sa devojkom… Bezuspešno… Nakon 25 minuta dolaze hitna i policija. Prolaze automobili. Devojka polako dolazi sebi.

 Izgleda jako loše. Lice umrljano krvlju, razbijena arkada, plave otekline, ispovraćana, dezorijentisana. Policija uzima moje podatke, a radinici hitne pomoći obrađuju devojku. Automobili prolaze. Nadam se da će cura biti dobro i da će neko saznati što joj se dogodilo.
JE**M sve po spisku svima vama koji ste pre mene prošli ulicom.

Ali.. JE**M sve po spisku svima vama koji ste pre mene prošli ulicom i niste se zaustavili i pomogli devojci, jer prema stanju istekle krvi na asfaltu dugo je tu ležala. Je*em i vas koji ste prolazili pokred mene i devojke i okrenuli glavu

 Pi*de sebične.

To je moglo biti i vaše dete!

Mogla je biti vaša komšinica ili rođaka.

Mogao je biti neko vama drag i poznat. Gde vam je ljudskost ? I ja sam žurio na posao i da… zakasnio sam i drago mi je što sam zakasnio jer je nekom bila potrebna pomoć!

Sram vas bilo i ne verujem da u sopstvenom komšiluku imam ljude kojima sam okružen koji ne mare… koji žure… Koje boli ku* za druge… Nadam se da će se neki prepoznati… I bar malo postideti.

 Hvala dečku sa “audijem” što je stao,

jer mu je STALO.”

Status Zagrepčanina koji će vas naterati da se zamislite: Pi*de sebične, krvavo je moglo da bude i VAŠE DETE

vreme čitanja: 2 min