Ove žene su pokazale svetu zašto su zahvalne za svaki kilogram koji su nabacile

Dok mnogo žena širom sveta razmišlja kako da izgube višak kilograma, postoje i druge koje se trude da dobiju na težini.

Mi smo impresionirani pričama ovih žena koje računaju koliko su dobile na kilaži, a ne izgubile. Uprkos svim životnim poteškoćama, one su naučile da vole sebe takve kakve su. Savetujemo svima da učine isto.

Hayley Harris

Hayley Harris priznaje da je počela gladovati da bi se približila ostvarenju tog krhkog, ultra-tankog izgleda koji je često savršen za žene koje žele biti na naslovnici nekog svetskog magazina. Ona je pokrenula svoj Instagram nalog dok je bila u bolnici i oporavljala se od poremećaja ishrane. Njeni pratioci su joj bili potpora da se lakše nosi sa svojom bolešću. Ona sada svoje vreme posvečuje borbi protiv javne idealizacije mršavosti.

Courtney Black

Courtney Black je pre par godina imala samo 44 kg. Radila je kaso fitnes model i bila je uverena da će njeni mišići doći do izražaja samo ako bude veoma mršava. Često se izgladnjivala do te tačke da je završavala u bolnici. Nakon tretmana u bonici počela je da unosi više kalorija dnevno. Ona je sada uspešan fitnes instruktor.

Megan Jayne Crabbe

Megan Jayne Crabbe je imala 30 kg u dobi od 13 godina. Koliko god je težila nikada nije bila zadovoljna svojim telom. Danas se Megan ne stidi svoga tela, ona misli da ne postoji žena koja nije lepa, da je to sve u našim glavama.

Sarah Ramadan

Razlika između ove dve slike je 2 godine i 20 kg. Sa 18 godina Sarah je bolovala od depresije i to je dovelo do anoreksije. Sara se sada bavi boibildingom i prezadovoljna je kako izgleda.

Margherita Barbieri

Margherita je radila kao plesačica. Nakon nekoliko odbijenica za posao ona je zaključila da je njen neuspeh to što nije dovoljno mršava. Počela je da se izgladnjuje. Kao posledica toga težina joj je pala na 25 kg. Sada Margherita razume da je zdravlje važnije od bilo čega drugog, a svoje novo telo voli više nego ono staro.

Aroosha Nekonam

Aroosha je fitnes bloger i instruktor koji je veoma tražen. Ali ona je navela na svom Instagram profilu “Moje drago telo, oprosti što sam te loše tretirala”. Nakon što je završila fakultet, Aroosha je odlučila da ode na dijetu koja se na kraju pretvorila u režim gladi.

Connie Inglis

Connie je patila od anoreksije još u svojim tinejdžerskim danima. Ponekad uspeva dobiti na težini, a ponekad se vrati starim navikama (gladovanju). Ona na svom Instagram profilu dobija potporu od svojih pratilaca i objavljuje motivacijske poruke. Naprimer objavljuje slike slatkih stvari koje pokušsava više jesti.

Erika “The Tiger”

Erika je sa svoji 16 godina bolovala od anoreksije i bulimije. Kao mnoge mlade devojke, mislila je da ima višak kilograma i prestala je jesti. Zatim je počela da mrzi sebe jer je bila premršava i počela je da oblači haljine za par brojeva veće da bi prikrila da se bori sa teškom bolešću. Erika je počela da se bavi sportom, udala se i prestala se stideti svoga tela.

 

 

Ove žene su pokazale svetu zašto su zahvalne za svaki kilogram koji su nabacile

vreme čitanja: 2 min