Na ovih 7 stvari najviše bespotrebno trošimo novac: Evo šta svako od nas redovno kupuje a nema potrebe za tim!

Uvek kada dobijete platu maher ste da je potrošite u vrlo kratkom roku i onda se pitate, gde su otišle te pare!? Otići u nabavku bez spiska sigurno je jedna od najpogubniji stvari. Evo spiska stvari na koje nekada ne planirano potrošimo dinar više i kako to da promenmo!

Hrana: Ona je svakako najskuplja od svih proizvoda koje pazarte u radnjama, a cene hrane skaču i skakaće još više. Savet je taj da iskoristite pijacu koja vam je svakako na dohvat ruke, i tu ćete sigurno uštedeti dosta novca, a kvalitet je svakako bolji!

Flaširana voda:Ovo svako od nas radi jer naravno niko bas ne preferira da pije vodu iz česme jel nije siguran u njenu bakteriološku isporavnost. Na flaširanu vodu odlazi 300 puta višenego na vodu za domove. Ovo ugrožava kako vaše novčanike tako i vašu okoliku. Za godišnju zalihu ovih flaša potrebno je oko 17 miliona buradi ulja, a da ne spominjemo štetnost samih tih flaša. Savet: Kupite filter koji pročišćava vodu sa česme.

Kafa: Na kafu se potroši oko 1500 dinara nedeljno uključujući onu koju popijete u kući i van nje, a sad izračunajte koliko je to novca na godišnjem nivou. Savet je da kafu ipak pijete češće kod kuće ili si kupite aparat za kafu ako volite filter kafu.

Stvari za bebu: Prva godina sa prvom bebom je najskuplja, kao i svaki početak. Najbolje bi bilo da vam neki pozajmi ili pokloni stvari za bebu koje će ona svakako veoma brzo da preraste a onda vi to možete isto da uradite.

Jednokratni brijači: Ovo je stvar koja se veoma brzo istupi a nije bas mnogo ni jeftina. Oni dugotrajni nisu mnogo skupi a daleko su isplativiji i kvalitetniji. A dame mogu da koriste i muške brijače jer nisu ograničeni za pol svakako.

Skupi proizvodi za negu: Dosta nam misli da je sve što je skupo dobro i kvalitetno ali istina je daleko drugačija. Većina proizvoda koje kupujemo su puni hemikalija. Da li zante šta nanosite na svoju kožu. Pre nego kupite izguglajte sastojte pa da se i sami uverite.

Na ovih 7 stvari najviše bespotrebno trošimo novac: Evo šta svako od nas redovno kupuje a nema potrebe za tim!

vreme čitanja: 2 min