INICIJATIVA! Sedmogodišnja devojčica poslala pismo Guglu: Hoću da radim kod vas!

Sedmogodišnja devojčica Kloi Bridžvoter iz Hereforda u Engleskoj poslala je pismo Guglu u kojem je izrazila želju da se zaposli u ovoj čuvenoj kompaniji, a odgovor koji je primila napisao je niko drugi do izvršni direktor firme glavom i bradom.

Devojčica je u pismu navela kako ima iskustva u korišćenju tablet računara, igricama, plivanju, spelovanju reči, čitanju i sabiranju, a da joj je velika želja da radi na mestu gde bi mogla da sedi na lejzibegovima i spušta se toboganom.

Učiteljica je rekla mojim roditeljima da sam veoma dobar đak, a tata me je ubedio ako nastavim tim putem da ću jednog dana uspeti da se zaposlim u Guglu – napisala je malena Kloi i dodala da je ovo drugi put da piše pismo u životu i da je prvo bilo upućeno Deda Mrazu.

Odgovor na pismo je, na oduševljenje svih, stigao od Sundara Pičaja, izvršnog direktora Gugla i u njemu poručuje Kloi da ako nastavi vredno da radi i prati svoje snove uspeće u svemu što bude zamislila – od posla u Guglu do olimpijske medalje u plivanju.

Jedva čekam da porasteš i da primim tvoj zahtev za posao u Guglu – napisao je u pismu Pičaj.

Devojčicin otac je oduševljen i kaže kako Kloi nakon odgovora još više želi da se jednog dana zaposli u Guglu.

Ne postoje reči zahvalnosti koje mogu da uputim čoveku koji pored silnih obaveza pronađe vremena da odgovori na pismo jednoj devojčici i približi je korak bliže ostvarenju sna – rekao je devojčicin otac za Indipendent.

INICIJATIVA! Sedmogodišnja devojčica poslala pismo Guglu: Hoću da radim kod vas!

vreme čitanja: 1 min