Bob Marley o ljubavi: ona nije savršena – nisi ni ti

Ona nije savršena. Nisi ni ti. I vas dvoje nikada nećete biti savršeni. Ali, ako te ona može nasmejati barem jednom, naterati te da razmisliš dvaput, ako prizna da je čovek i da greši, ostani uz nju i pruži joj najviše što možeš.

On neće citirati stihove, on ne misli o tebi svaku minutu, ali on daje taj deo sebe, koji ti možeš uništiti, i on to zna. Ne nanosi mu bol, ne pokušavaj ga promeniti, i ne očekuj od njega više nego što ti on može pružiti.

Nasmej se – kada te čini srećnom, viči na njega – kada te nervira, i želi ga – kada on nije pored tebe.

Idealni muškarci ne postoje, ali uvek postoji jedan, idealan za tebe.

Možda joj nećeš biti prvi muškarac, ni poslednji, ili jedini. Volela je pre tebe, i možda će voleti posle. Ali, ako te sada voli, zar je bilo šta drugo bitno?

Otvaraš svoje srce iako znaš da jednog dana može biti slomljeno, i u otvaranju srca doživljavaš ljubav i zadovoljstvo koje nikad nisi mislio da je moguće. Primećuješ da je ranjivost jedini način da svom srcu omogućiš da oseti pravi pritisak koji je toliko stvaran da te plaši.

Stvari, koje te nikada prije nisu zanimale, postaju fascinantne jer znaš da su toliko važne toj osobi koja ti je posebna. Misliš o toj osobi u svakoj prilici i u svemu što radiš. Prisećaš ih se uz  stvari kao što su bledoplavo nebo, nežan vetar, pa čak, i olujni oblak na horizontu.

Ako je idealna (žena), neće biti laka. Ako je laka, neće biti idealna. Ako je zaslužuješ, nećeš odustati. Ako odustaneš, ne zaslužuješ je. Prava istina je, svaka će te povrediti, tvoje je samo da nađeš onu zbog koje vredi patiti.

Istina je da će te svako povrediti. Važno je samo pronaći one koji su vredni patnje.

Kažeš da voliš kišu, ali koristiš kišobran da bi hodao po kiši. Kažeš da voliš Sunce, ali tražiš hlad kada ono sija. Kažeš da voliš vetar, ali kada piri zatvaraš prozor. Zato sam i uplašen kada kažeš da me voliš.

Duboko verujem da samo jednom u svom životu nađeš ljude koji su u stanju da cijeli tvoj sviet okrenu naopačke.

Delićete nade u budućnost, snove koji se nikad neće ostvariti, ciljeve koji se nikad nisu ostvarili i brojna razočarenja kojima će vas život počastiti. Ne možeš izdržati da im ne kažeš kad ti se nešto divno dogodi, jer znaš da će s tobom podeliti tvoje uzbuđenje.

Pronalaziš snagu u spoznaji da imaš srodnu dušu koja će ti ostati verna do kraja života. Život ti izgleda potpuno drugačiji, uzbudljiv i vredan življenja. Tvoja jedina nada i sigurnost je u uverenju da su oni dio tvog života.

Bob Marley o ljubavi: ona nije savršena – nisi ni ti

vreme čitanja: 2 min