Teška pitanja na razgovoru za posao

 Malo je toga ‘zabavno’ u potrazi za poslom. Pokušavate se prikazati u najboljem svetlu kako bi ‘dogurali’ do razgovora za posao, ali tek onda počinje pravi izazov.Razgovor za posao je stresan: morate se primereno ponašati, a imate samo jednu priliku ostaviti odličan utisak na potpunog stranca.

Ipak, postoji jedna pozitivna stvar. Većina razgovora za posao sledi standardni obrazac – neka pitanja čuti ćete gotovo uvek i već je moguće defininisati kakve odgovore takva pitanja traže. To znači da se možete barem delimično pripremiti (uvek je moguć onaj tračak neizvesnosti), a priprema znači: manje stresa i više samopouzdanja. Možda i zaposlenje!

Stoga ćemo sada pokušati proći kroz sve delove razgovora za posao. Imajte na umu  da nećete uvek doživeti baš ovakav scenarij – ali mogao bi biti vrlo sličan navedenom.

Uvod

Kada uđete u prostoriju gde će se razgovor voditi, udobno se smestite.

Recite mi nešto o sebi. Ovo je prilika da kažete nešto o svom obrazovanju, (radnom) iskustvu i stvarima koje volite raditi, a na neki su način vezane uz ovaj posao, koji želite dobiti.

Zašto tražite novi posao i zašto ste otišli s bivšeg posla? Odgovor na ovo pitanje morao bi biti u pozitivnom tonu. Čak i ako ste dobili otkaz, pokušajte to prikazati kao svoju novu priliku i nemojte govoriti loše o bivšim poslodavcima ili kolegama.

Što znate o našoj firmi i zašto želite raditi ovdje? Prije razgovora morate istražiti firmu, imati na umu neke bitne informacije o njihovom poslovanju i zatim to pokušajte povezati sa svojim očekivanjima od ovog posla.

Kakvo radno iskustvo imate? Spomenite samo ono radno iskustvo koje je relevantno za ovo radno mesto. Ne morate opisivati sve poslove koje ste radili, posebno ako zaista nemaju veze s ovim poslom.

Što bi vaši bivši kolege rekli o vama? Ovo je trik pitanje! Važno je da odgovor bude u pozitivnom kontekstu, a možda možete prepričati i neku anegdotu koja će ilustrirati to o čemu govorite.

Jeste li učinili išta kako biste usavršili svoje znanje? Edukacija, hobiji, sport…sve čime se bavite izvan radnog vremena na neki način može biti povezano s vašim zanimanjem ili poslom i sada je vrijeme da to naglasite.

Za koje ste se još poslove prijavili? Spomenite svega nekoliko tvrtki koje su vas pozvale na razgovor za posao, ako je to bio slučaj. Ispitivač želi znati jeste li ozbiljan tražitelj posla i držite li neke opcije otvorene. Ako biste zaista najradije radili za ovu tvrtku, recite to. Poslodavac voli čuti da vam je upravo on prvi izbor.

O vama

Sledeća faza razgovora za posao je upoznavanje vas: kako ćete se uklopiti, kakav ste tip zaposlenika i jeste li vredni toga da vas zaposle.  Ovo je važno jer pomaže ispitivaču da bolje shvati zašto ste upravo vi najbolji izbor za njegovu firmu – zato se potrudite ‘izreklamirati’ najbolje što možete.

Kako radite pod pritiskom? Očekivano, odgovor na ovo pitanje mora imati pozitivan ton. Možete reći da radite dobro ili da se uvek znate dobro organizovati. Nemojte reći da se pod pritiskom raspadate.

Što vas motiviše da radite posao dobro? Ne, to nije novac. Želite priznanje. Želite biti još bolji, pomoći drugima, preuzeti inicijativu. (I želite novac, naravno, ali to nećete reći.)

Što je vaša najveća snaga? Opet, budite pozitivni i govorite o onim svojim vrlinama koje su poželjne u obavljanju posla za koji ste se prijavili na konkurs. Jeste li organizovani? Inspirišete li kolege?

Što je vaša najveća mana? Opet jedno zločasto trik pitanje. Ne želite biti potpuno iskreni, ali ako kažete ‘ništa’ zvučat ćete bahato. Spomenite jednu manu, vezanu uz obavljanje posla, na kojoj radite i koju ćete sigurno u doglednoj budućnosti uspešno savladati. Na primer, nadograđujete svoju informatičku pismenost, usavršavate engleski jezik…dakle, pokažite slabost, ali objasnite šta ćete učiniti kako biste je prevladali.

Kakvu platu očekujete? Opet zločasto pitanje. Svakako istražite kolika je prosečna plata za ovo radno mesto pre nego što vas pozovu na razgovor. Uzmite u obzir i svoje radno iskustvo. Ako ste početnik, ne možete očekivati istu platu kao i ako već godinama radite upravo takav posao.

Možete li raditi u timu? Da, možete. Ili ćete naučiti. Uvek kažite ‘da’.

Recite mi nešto o predlozima koje ste izneli, a koji su prihvaćeni. Kroz ovo ispitivač želi otkriti hoće li zapošljavanje vas stvarno doneti konkretne dobre promene u poslovanju. Navedite konkretan primer: kada ste svom poslodavcu povećali prodaju, popravili odnos s klijentom, uštedeli troškove i sl.

Šta vas je najviše smetalo kod vaših bivših kolega? Naravno, nećete o tome govoriti. Možete reći da se uviek dobro slagali, unatoč razlikama.

Postoje li ljudi s kojima naprosto ne biste mogli raditi? Naravno da ne. Možete raditi sa svakim.

Jeste li imali kakvih problema s bivšim šefom? Ne. Niste. Nikada.

Je li vam važniji novac ili zadovoljstvo poslom? Ovo je nezgodno pitanje jer svi trebamo novac, ali vaš budući poslodavac očekuje da vam je posao na prvom mestu. Zadovoljstvo poslom ovdje bi trebalo prevagnuti. Možete reći da je novac, naravno, važan, ali da je, pogotovo dugoročno gledano, puno važnije raditi posao koji volite i kojim ste zadovoljni.

Da li bi radije da vas vole ili da vas se boje? Kakvo smešno pitanje! Ali ponekad će se pojaviti. Odgovor je ‘nijedno’: želite da vas se ‘poštuje’. Kada vas poštuju, tada vas motivišu da ispunjavate rokove, budete član tima i iznosite ideje koje će biti korisne za poslovanje firme.

Da li bi interes firme pretpostavili vlastitom interesu? Ovo je također zločasto pitanje. Ne želite odgovoriti ‘da’ jer ćete ispasti ‘loši’, ali firma ne bi htela čuti ni ‘ne’ kao odgovor. Odgovorite u pozitivnom kontekstu: naravno da vam je važno raditi za dobrobit firme jer ako firma posluje dobro, tada je dobro i ostalima.

Zaključak

Poslednji ‘set’ pitanja prilično će zaoštriti stvar. Ne bojte se – ovo je odlična prilika da ostavite upečatljiv i snažan poslednji utisak.

Zašto bi trebali zaposliti baš vas? Vreme je da napravite sažetak vlastite ličnosti. Podsetite ispitivača na veštine i talente koje posedujete, a uklapaju se u obavljanje ovog posla. Ne spominjite druge kandidate, konkurenciju uopšte i sl. Koncentrišite se na sebe.

Imate li Vi kakvo pitanje za mene? Verojatno bi nešto trebali pitati. Ako ste se dobro informisali o firmi ili već dobili neke informacije, možete pitati kada se očekuje početak rada i kako bi ono, što bi i radili, moglo doprineti firmi. ‘Nemam pitanja’ gotovo nikada ne funkcioniše.

Teška pitanja na razgovoru za posao

vreme čitanja: 5 min