Kako ukloniti fleke od znoja i dezodoransa?

Koliko god se trudili, one se neprestano pojavljuju na našim omiljenim odevnim komadima. Rešite se upornih žutih mrlja sa vaše svetle odeće uz naše male i korisne savete.

Prevencija

Prevencija je najbezbedniji način da ti na majici ili košulji ne ostanu fleke od dezodoransa. Pre nego naneseš dezodorans proveri da li ti je koža suva. Dezodorans nanosi samo na potpuno suvu kožu. Nakon stavljanja dezodoransa nemoj odmah oblačiti majicu, već sačekaj da se koža osuši, pa se tek onda obuci.

Soda+voda

Sodu bikarbone pomešajte s malo vode dok ne dobijete smesu nalik na testo. U tankom sloju dobivenom smesom premažite mrlje i ostavite oko sat vremena da deluje. Isperite u veš mašini standarnim načinom pranja.

Limun

Za otklanjanje fleka od znoja na beloj odeći dobro se pokazala sledeća tehnika. Limun presečeš na pola, fleku isprskaš vodom, a zatim po njoj pospeš prstohvat soli. So zatim razmažeš onom polovinom limuna i ostaviš košulju, majicu ili šta je već u pitanju, da odstoji dva do tri sata na Suncu. Po isteku tog vremena odeću opereš kao i obično.

Aspirin

Usitnite dva Aspirina i umešajte ih u šolju tople vode, prelijte preko mrlja i ostavite da deluje oko 3 sata, isperite.

Sirće

Naspite ga direktno na mrlju i utrljajte u tkaninu pre nego što je stavite u mašinu za pranje veša. Za najbolje rezultate postupak ponovite par puta.

 

 

Kako ukloniti fleke od znoja i dezodoransa?

vreme čitanja: 1 min